djehehsof

djehehsof

sábado, 12 de octubre de 2013

Anem a veure a Alicia!


Aquesta setmana hem anat a la biblioteca pública de Lleida donat que s'ha establert un nou projecte a l'entorn del llibre " Alicia al país de les meravelles" és un proposta oberta als centres educatius per treballar la lectura tot promovent el desenvolupament de les competències bàsiques, facilitant la participació de tots els centres educatius, biblioteques públiques i d'altre entitats que s'hi vulguin sumar en aquest projecte. 




Al entrar a la biblioteca hem vist que l'exposició d'Alicia està hubicada en un espai petit, concretament en l'àrea infantil i es presenta de cara al públic amb el títol: "Qui coneix l' Alicia al pais de les meravelles?". 




Aquesta exposició s'inicia amb un panell informatiu on explica breument, remarcant els punts més importants la biografia de Lewis Carroll






A continuació trobem una secció adaptada a l'alçada dels nens/es per tenir més fàcil el seu abast, tot un conjunt d'edicions i adaptacions dels diferens llibres d'Alicia. 




També podem trobar una secció dedicada a totes aquelles curiositat que apareixen a l'història d'Alicia. 

I s eguint el recorregut, a partir de la història han seleccionat diferents aspectes que han dividit en quatre itineraris. 
 - En el primer, han escollit diferents objectes i utensilis que apareixen a la història i els han relacionat amb altres llibres que també tenen en comú aquest mateix aspecte.

- Pel que fa al segon, hi trobem els diferents jocs, curses i diversions que surten a la història i han proposat una sèrie de llibre que tenen a veure amb aquest itinerari.

- Al tercer, parlen dels animals fantàstics i fan el mateix procés.

- I per acabar, l’últim itinerari es parla de les mesures i el temps que estan relacionats amb la història de l’Alícia. Per exemple, han treballat els tres intervals de temps; passat-present-futur relacionant-ho amb el temps imaginari que viu l’Alícia.





Per concloure aquesta visita deixo a l'abast dos videos que parlen sobre aquest nou projecte d'Alicia al país de les meravelles, es basa en una presentació i també en un taller que s'ha dut a terme a la biblioteca pública de Lleida.











No hay comentarios:

Publicar un comentario